Får du ikke logget inn på WP-admin?

Feilene vi har diskutert så langt har alle vært på grunn av tekniske problemer. Å bli låst ute fra WordPress-dashbordet er imidlertid litt annerledes. Kort sagt, dette skjer vanligvis når du glemmer passordet ditt.

Nå er det ingen grunn til panikk. Bare fordi du har mistet passordet ditt, betyr det ikke at du ikke får tilgang til nettstedet ditt. Først av alt kan du klikke på Mistet passordet ditt? lenke på påloggingssiden. Dette lar deg gjenopprette passordet ditt ved å skrive inn brukernavnet eller e-postadressen din.

I de aller fleste tilfeller vil dette gjøre susen. Men i sjeldne tilfeller kan det være et problem med denne funksjonen, den kan være deaktivert eller kanskje du ikke har tilgang til e-posten du registrerte deg med.

Ønsker du hjelp?

Vi kan fikse alle dine WordPress problemer ved hjelp av alle våre års erfaring med platformen.

Kontakt

Hvis det er tilfelle, er det mulig å bruke phpMyAdmin for å tilbakestille passordet ditt. Det kan imidlertid være risikabelt å bruke denne metoden, siden du ved et uhell kan forårsake problemer med nettstedet eller databasen. Som sådan bør du bare bruke denne metoden som en siste utvei. Selve prosessen vil variere avhengig av webverten og oppsettet, men de fleste webhotell i Norge bruker i dag phpMyadmin med unntak av Domeneshop.

Når du er logget inn på webhotellet ditt så leter du etter en knapp som heter “rediger database” eller “phpMyAdmin”, trykk på denne.
Nå er du kommet deg inn på phpMyadmin, da skal du finne “WP_users” delen av databasen, trykk på den.

Inne på “WP_users” kan du se de forskjellige brukerne på nettstedet, trykk på “Edit” på en av de.

Du kan nå endre profilinformasjonen din, inkludert passordet. Erstatt gjeldende streng i user_pass-raden med det passordet du vil bruke.

Du bør også sette funksjonsrullegardinmenyen til MD5, da dette vil kryptere passordet. Når du har lagret endringene, kan du gå videre og logge på igjen med det nye passordet ditt.