404 finner ikke side

Hvordan man fikser "Error Establishing a Database Connection"

Som navnet antyder, vil denne feilen vises hvis nettstedet ditt ikke får tilgang til databasen. I tilfelle du ikke er kjent med begrepet, er nettstedets database der alt innholdet er lagret. Dette inkluderer dine innlegg, sider og brukerinformasjon. Som sådan, hvis du ikke får tilgang til databasen, vil ikke nettstedet ditt kunne fungere i det hele tatt.

Ønsker du hjelp?

Vi kan fikse alle dine WordPress problemer ved hjelp av alle våre års erfaring med platformen.

Kontakt

Det er noen få grunner til at denne feilen kan oppstå, men de fleste av dem stammer fra en enkelt fil på nettstedet ditt, nemlig wp-config.php. Denne filen inneholder all informasjon om nettstedets database, så det er den mest sannsynlige opprinnelsen til denne typen problemer.

For å reparere databasetilkoblingen, gå til nettstedets wp-config.php-fil, som skal være plassert i rotmappen.

Wp-config.php fil inne på Filezilla

Høyreklikk på filen, og velg Vis/Rediger. Du vil først sjekke at legitimasjonen i filen er riktig. For å gjøre det, bør du få tilgang til phpMyAdmin for å finne de nøyaktige detaljene. Hvis vertsnavnet, brukernavnet, passordet og/eller databasenavnet i filen er feil, bør feilen rettes ved å erstatte dem.

Men hvis feilen vedvarer, kan det hende du må aktivere WordPress sitt automatiske databaseoptimaliseringsverktøy. Denne funksjonen kan brukes til å reparere ødelagte databaser, og kan slås på ved å legge til følgende linje i filen wp-config.php:

define( 'WP_ALLOW_REPAIR', true );

Etter å ha lagret filen og lastet den opp tilbake til serveren din, kan du kjøre det nye skriptet ved å navigere til https://yourwebsiteurl.com/wp-admin/maint/repair.php i nettleseren din. Den resulterende siden vil se slik ut:

Database

Alt du trenger å gjøre er å klikke på en av knappene for å kjøre reparasjonsverktøyet. Når prosessen er fullført, vil siden lastes inn på nytt, og du skal se en melding som forteller deg at databasetabellene er fikset.

Database reperasjon

Dette bør håndtere databasetilkoblingsfeilen. Bare ikke glem å fjerne linjen WP_ALLOW_REPAIR fra wp-config.php når du er ferdig.